Mit tartalmaz? AIR7 dohányosok részére

Ha Ön dohányzik, és nehezen mond le a dohányzásról, védje szervezetét a dohányzással összefüggő betegségek ellen.

A tüdőnk egyik legnagyobb ellensége a dohányzás, mivel károsítja az immunrendszert, a légutakat, a tüdőnk szövetét. Ennek következtében a légúti fertőző betegségek lefolyása súlyosabb lehet.

A dohányzás rontja a tüdőnk tisztítómechanizmusait, mely többek között a kórokozók (baktériumok, vírusok) eltávolításában játszik fő szerepet.

A dohányzásról való leszokás folyamata nem egyszerű. ezért nagyon fontos a dohányosok tüdőjének, és immunrendszerének védelme, erősítése. Javasolt a megfelelő, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, illetve olyan étrendkiegészítők használata, melyek összetevőik révén védik a tüdőt, erősítik az immunrendszert.

 

 

Tudnunk kell, hogy

  • A rendszeresen dohányzók szervezete kevésbé képes a tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat feldolgozni és megtatani. (egy szál cigaretta például 25mg C-vitamint „semmisít meg” a szervezetben). Így javasolt a dohányosok számára a magasabb napi C-vitamin
  • A dohányzás következtében a dohányosok szervezetében az egészségre ártalmas oxidációs folyamatok indulnak el, így ezen káros folyamatok ellen fontos, hogy a dohányos megfelelő mennyiségű antioxidánst (például. E-vitamin) vigyen be a szervezetébe. Az E-vitamin a méreganyagok semlegesítésében fontos szerepet játszhat.
  • A B vitaminok közül a B6 vitamin-más néven piridoxin elősegítheti az erős antioxidáns hatással rendelkező Q10 más néven ubikinon termelődését a szervezetben.
  • A Q10 a sejtek energia termeléséhez nélkülözhetetlen vegyület. A szervezet általános erőnlétének megtartásában, és erélyes antioxidáns tulajdonságának következtében számos krónikus betegség megelőzésében is fontos szerepe lehet. Mivel vitamin szerű vegyület, már kis mennyiségben is nagyon hatékony, így alkalmas a szervezetben keletkező szabad gyökök megkötésére.
  • A D-vitamin hiánya a szervezetben a rákos elváltozások kialakulásának egyik legnagyobb rizikó-faktora. Mivel a D-vitamin a napfény hatására termelődik és az év során a napfényes órák száma változó, nagyon fontos a D-vitamin pótlása. Dohányosok esetében ez még inkább javasolt.
  • Azok a természetes anyagok (Cordyceps, Boswellia serrata), melyek elősegíthetik a tüdő egészségét, a tüdőszövetek épségét, a sejtek oxigenizációját, erősíthetik, támogathatják az immunrendszert, a dohányosok számára jó alternatíva lehet a dohányzás mellett, illetve a dohányzásról való leszokás időszakában.

Ezért alkottuk meg az Air7 tüdővitamint kimondottan dohányosok részére, hogy a dohányzók tüdője se induljon hátrányból vírusos megbetegedések esetén.

Start typing and press Enter to search

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.